Wat is Flow?

Flow is de staat waarin mensen volledig opgaan in een activiteit, met focus, energie en voldoening

Flow optimaliseren

Als je een activiteit doet waar je gemotiveerd voor bent en jouw uitdaging is in balans met jouw ervaring dan kun je Flow ervaren
Jouw gedachten, gevoelens en gedrag zijn in harmonie met elkaar.
Je bent niet bezig met wat anders en je merkt dat jouw concentratie toeneemt.
Je besef van tijd verandert en zo in jouw Flow bezig zijn levert je energie op en voldoening.
Na afloop van de activiteit heb je je resultaat behaald en heb je energie over
Veel mensen ervaren dit tijdens het uitoefenen van een hobby, maar ook kun je Flow in het werk ervaren.

Om optimaal te presteren in het werk en Flow te ervaren is het belangrijk om regelmatig stil te staan bij jouw activiteiten en te kijken of je uitdaging en ervaring in balans zijn. Natuurlijk kun je eerder Flow beleven als je innerlijk gemotiveerd bent voor de taak. Maar ook bij vervelende klusjes kun je Flow ervaren, zolang je hiervoor doelbewust kiest. 

Flow op het werk

Flow ontstaat wanneer werk goed is afgestemd op de vaardigheden en motivatie van medewerkers. Dit betekent dat taken uitdagend, maar haalbaar zijn en dat er een balans is tussen gedrag, gedachten en gevoelens. Wanneer dit in harmonie is, ervaren medewerkers energie, voldoening en meer werkplezier. Je kunt door workshops op het werk jouw medewerkers bewust maken hoe zij met Flow aan de slag kunnen.  
Ook kan het handig zijn om jaarlijks een APK af te nemen, zodat werknemers hun eigen aanpak weer kunnen bijstellen of bevestigd krijgen dat zij op het goede spoor zitten 

 

Workshop & lezing

Flow is niet alleen een gevoel, maar een mindset die je kunt trainen. Tijdens een interactieve lezing of workshop krijgen medewerkers inzicht in hoe zij Flow kunnen ervaren en hoe dit hun prestaties en werkplezier verhoogt. De workshop kan ook ingaan op het verschil tussen Flow en burn-out, zodat medewerkers beter leren omgaan met werkdruk en stress. 

Elke sessie wordt op maat gemaakt en afgestemd op de wensen van de organisatie, zodat deze aansluit bij de dagelijkse praktijk. 

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of ik burn-out ben?

Een burn-out wordt gekarakteriseerd door extreme vermoeidheid, een gevoel van uitputting, en het onvermogen om werk te blijven doen zoals je gewend was. Andere symptomen zijn slaapstoornissen, concentratieproblemen, en het verlies van interesse in activiteiten die je eerder leuk vond. Als je veel van deze symptomen herkent, kan het helpen om professionele begeleiding te zoeken.

De duur van herstel verschilt per persoon. Het hangt af van de ernst van de burn-out, de mate van ondersteuning die je krijgt, en je bereidheid om actief deel te nemen aan het herstelproces. Over het algemeen kan herstel enkele maanden duren, maar met de juiste begeleiding en inzet is het mogelijk om stap voor stap weer volledig terug te keren naar werk en energie.

Het intakegesprek is een vrijblijvend gesprek waarin we jouw situatie in kaart brengen. Ik stel je enkele vragen over je klachten, werkdruk, en privéomstandigheden. Daarnaast neem ik twee testen af om een beter inzicht te krijgen in je stress- en burn-outklachten. Aan het einde van het gesprek stel ik een concreet plan voor waarin we de juiste stappen voor je herstel bepalen.

Ja, ik kan indien nodig contact opnemen met je werkgever of bedrijfsarts om het herstelproces te ondersteunen. Dit kan belangrijk zijn voor eventuele vergoedingen of afspraken rondom werkhervatting. We zorgen er samen voor dat dit proces zo soepel mogelijk verloopt, met respect voor jouw privacy en herstel.

Ja, ik bied ook e-mailcoaching aan, zodat mensen die niet in de buurt van Zutphen wonen, toch begeleiding kunnen krijgen. Dit stelt je in staat om op afstand begeleiding te ontvangen en je herstelproces in eigen tempo voort te zetten.

Zet vandaag nog de eerste stap naar herstel

Start gratis met onze training en ontdek hoe jij weer grip krijgt op je energie en welzijn.